شرکت فناوری هوآوِی (به انگلیسی: Huawei) شرکت چند ملیتی در زمینه شبکه‌های کامپیوتری و ارتباطات است. دفتر اصلی این شرکت در شهر شنژن چین قرار دارد. هوآوِی بزرگ‌ترین شرکت ارائه کننده سرویس‌های ارتباطی پس از پیشی گرفتن از اریکسون در سال ۲۰۱۲ در جهان است.هوآوِی بیش از ۱۴۰٫۰۰۰ کارمند در سراسر دنیا دارد که حدود ۴۶٪ درصد در بخش تحقیق و توسعه فعالیت می‌کنند. این شرکت حدود ۲۰ مؤسسه تحقیق و توسعه در کشورهای چین، ایالات متحده، آلمان، سوئد، هند، روسیه و ترکیه دارد و در سال ۲۰۱۱ در حدود ۳٫۷۴ میلیارد دلار در تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کرد.

در سال ۲۰۱۰ هیوا وِی سود ۳٫۷ میلیارد دلار را ثبت کرد. محصولات و خدماتش در ۱۴۰ کشور به کار گرفته شده و در حال حاضر ۴۵ شرکت از ۵۰ شرکت اپراتور مخابراتی بزرگ جهان از تجهیزات هوآوِی استفاده می‌کنند.

در اکتبر ۲۰۱۱، وال‌استریت ژورنال در مقاله‌ای این شرکت را ارائه دهنده خدمات سانسور به دولت ایران معرفی کرده است. هواوی از سال ۲۰۰۷ به طور مداوم در مدیریت ترافیک شبکه مخابراتی در مراسم حج با STC همکاری می‌کند.

توسعه تکنولوژی سوئیچینگ

هوآوِی در ‍‍پی بستن قرار دادی برای ساخت اولین شبکه مخابراتی در چین با ارتش آزادیبخش چین همواره در حال مذاکره بود. آن گفته رن ژنگفی که تکنولوژی سوئیچینگ مهمترین ابزار امنیت ملی است و کشوری که تجهیزات سوئیچینگ خود را نداشته باشد مثل آن است که فاقد ارتش و یا نیروی نظامی است باعث شد که دیدارهایی را با رئیس جمهور خلق چین داشته باشد و آن‌ها سرانجام موفق به عقد قرار داد با دولت و ارتش آزادیبخش شدند.

سرمایه‌گذاری و مشارکت

تمرکز اصلی شرکت هواوی ساخت تلفن همراه و ایجاد شبکه از طریق مشارکت بود. در ماه مارس سال ۲۰۰۳ شرکت هواوی طی یک سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت ۳کام که یک شرکت آمریکایی در زمینه ارتباطات و شبکه بود، تمرکز خود را بر تحقیق و توسعه و تولید و فروش محصولات شبکه داده متمرکز کردند. این شرکت در سال ۲۰۰۶ به هواوی واگذار شد. در سال ۲۰۰۶ سهام شرکت نوکیا زیمنس ۵۱٪ و هواوی ۴۹٪ بود و این برای هواوی معنای پیشرفت می‌داد.

محصولات تولیدی برای مصرف‌کنندگان

شرکت هواوی محصولات مصرفی متنوعی برای استفادهٔ مصرف‌کنندگان نهایی (عموم مردم) شامل انواع مختلفی از مودم usb، مودم بی‌سیم، ماژول‌ها، set-top box، ترمینال‌های بی‌سیم، گوشی‌های تلفن همراه و محصولات ویدیویی را به بازار عرضه کرده است. هواوی در سال ۲۰۱۰، ۱۲۰ میلیون دیوایس را به سراسر دنیا عرضه کرده است. از ۳۰ میلیون تلفن همراه که ۳٫۳ میلیون آن اسمارت فون بودند به بازارهای ژاپن، ایالات متحده و اروپا عرضه شدند.

هواوی در ایران

از اوایل به وجود آمدن هواوی شرکت مخابرات ایران با این شرکت چینی همکاری‌های زیادی داشته و اکثر آنتن‌های BTS تلفن همراه در ایران از این شرکت خریداری شده است. شرکت مبین نت و ایرانسل ارائه دهنده اینترنت وایمکس مودم‌های خود را از این شرکت خریداری و ارائه نموده است.

در آذر ۱۳۹۴ در مراسم رونمایی از گوشی موبایل P8 آقایی‌نیا (مدیر huawei device در ایران) اعلام کرد از دی ماه ۹۴ محصولات هواوی با گارانتی اصلی خود کمپانی عرضه می‌شود و خبری از گارانتی‌های شرکتی نخواهد بود.