روابط عمومی شرکت ارتباط همراه گویا اروند «جی‌ال‌ایکس» ضمن تکذیب گزارش خبرگزاری ایلنا، متنی را به عنوان تکذیبیه منتشر کرد.

احتراماً ضمن تکذیب کلیات خبر منتشرشده در خبرگزاری ایلنا به مورخ ۲۲/۰۱/۱۳۹۶، به شماره ۴۷۶۳۴۵ و با عنوان «گوشی جی‌ال‌ایکس، کپی برابر اصل از روی چینی‌ها/ دروغی به نام تولید ایرانی با همکاری چین و آمریکا» توضیحات ذیل ارسال می‌شود؛ مقتضی است طبق ماده ۲۳ قانون مطبوعات جهت تنویر افکار عمومی تکذیبیه رسمی این شرکت را در صفحه نخست آن خبرگزاری منتشر نمایید.

باسلام،

شرکت ارتباط همراه گویا اروند بانام تجاری “GLX” در سال ۱۳۸۶ باهدف اشتغال‌زایی و تلاش برای خودکفایی درزمینهٔ تولید تلفن همراه ایرانی فعالیت خود را در شهر مرزی و محروم خرمشهر تنها با سرمایه‌گذاری شخص مدیرعامل و به‌طور کاملاً مستقل آغاز کرد.

خبرنگار آن خبرگزاری در پاراگراف «جی‌ال‌ایکس زیر مجموعه یک شرکت چینی با نام زنون گروپ است که خط تولید آن در ایران با نام جنرال لوکس‌ و تحت شرکت ارتباط همراه گویا اروند در حال فعالیت است. شرکت ارتباطات همراه گویا اروند مسئولیت بازاریابی محصولات جی‌ال‌ایکس را در خاورمیانه، آفریقا و روسیه دارد و نمایندگی خدمات پس از فروش محصولات این شرکت در ایران را بر عهده دارد.» شرکت ارتباط همراه گویا اروند را به ارتباط با هلدینگ های خارجی متهم کرده که این مطلب بی‌اساس و کذب می باشد، شرکت ارتباط همراه گویا اروند بانام تجاری GLX به نام مدیرعامل شرکت، مهندس حمید سعیدی ثبت‌شده و فاقد هرگونه ارتباط مالی و تشکیلاتی با هلدینگ های خارجی است، فعالیت این مجموعه تولیدی کاملاً مستقل بوده و از ابتدا هدف‌گذاری خود را برای جهانی‌سازی تلفن همراه ایرانی نهاده است.

نکته تأمل‌برانگیز دیگر در این گزارش مربوط به این پاراگراف است: «ادعای این شرکت مبنی بر دسترسی به دستگاه‌های پیشرفته برای تولید برد و قطعات یدکی کاملاً دروغ است چرا که اصلا ارگان‌های نظامی و دولتی اجازه ورود این دستگاه‌ها را به ایران نمی‌دهند تا بتوانند از واردات موبایل به صورت رسمی و غیر رسمی درآمد خوبی داشته باشند.» که خبرنگار در آن پاراگراف دستگاه‌های نظامی و دولتی را مانعی برای تولید سخت‌افزار تلفن همراه می‌داند!

خبرنگار در بخش دیگری از گزارش خود اقدام به اظهارنظر شخصی و خلاف واقع نموده است؛ «همچنان شاهد تولیدات چینی با نام ایرانی و قیمت‌ بالاتر هستیم که فقط نام محصول ایرانی را یدک می‎کشند و در کمتر از یک درصد تولید ایران هستند و اشتغالزایی  شایسته‌ای برای جوانان متخصص ایرانی به دنبال ندارند.» این در حالی است که اخلاق حرفه ای حکم می کند گزارش گر از منبع یا منابع صلاحیت دار برای گزارش خود استفاده کند؛ متأسفانه در بخشی دیگر که به عنوان گفت و گو با « یکی از مهندسین شرکت جی‌ال‌ایکس آقای  پ.خ » ذکر شده خلاف واقع و کذب می باشد.

ضمنا شرکت ارتباط همراه گویا اروند به‌عنوان تنها واحد تولیدی فعال در صنعت تولید تلفن همراه در کشور تمام تلاش خود را برای بومی‌سازی مراحل مختلف تولید تلفن همراه و هدف‌گذاری برای اشتغال ۵۰۰۰نفری به کار گرفته است و مفتخریم که بعد از ۱۰سال فعالیت اعلام کنیم این شرکت تاکنون موفق به اشتغال‌زایی برای ۲۰۰۰نفر آن‌هم اشتغال مستقیم شده است؛ اگرچه در شرایط کنونی این شرکت با ۱۰درصد ظرفیت فعالیت می‌کند اما امیدواریم با حمایت‌های دولت و مردم شاهد افزایش ظرفیت فعالیت و به دنبال آن افزایش ظرفیت اشتغال باشیم.

در خصوص کپی‌برداری و مونتاژ ذکرشده در پاراگراف « طبق اعلام مسئولین جی‌ال‌ایکس، این شرکت دارای کمپانی‌های وابسته‌ای چون مدیاتک تایوان، یو می آی موبایل از کشور چین، کی تی ای موبایل از کشور آمریکا و همچنین جی فایو از پاکستان است که از آنها سخت افزار و  طراحی خود را تامین می‌کند و تنها در منطقه آزاد اروند بسته به میزان تقاضای بازار و کارمندان موجود اقدام به مونتاژ می‌کند.» نیز یادآور می‌شود در ۱۰سال گذشته تمام تلاش شرکت ارتباط همراه گویا اروند برای بومی‌سازی بخش‌های مختلف تولید تلفن همراه بوده است؛ خوشبختانه در این مسیر نیز موفقیت‌های چشم‌گیری نیز شاهد بودیم. اکنون مراحل تولید نرم‌افزارها، تولید قاب‌های مختلف، تولید برد برخی مدل‌ها، سیلیکون‌ها، لیزر، کیبورد، رنگ و … در این واحد تولیدی بومی‌سازی شده است؛ بسیاری از مدل‌های ارائه‌شده توسط این شرکت در بخش طراحی ظاهری، داخلی و نرم‌افزار بومی بوده و در سخت‌افزار آن از مونتاژ استفاده‌شده اما نکته قابل‌توجه آن است که برخلاف ادعای آن خبرگزاری که به نقل از یک کارشناس جی‌ال‌ایکس اظهارکرده: «محصولات جی‌ال‌ایکس همچون محصولات درجه سوم چینی هستند و این شرکت همواره نوآوری خاصی ندارد.» این قطعات درجه ۱بوده و به‌صورت نیمه ساخته «CKD» برای مونتاژ وارد کارخانه می‌شوند. قطعات مهم از شرکت «مدیا تک» تایوان و قطعات جانبی از کشور چین تأمین می شود که با این شرایط نیز بعد از تأمین قطعات بیش از ۴۰مرحله عملیات مختلف توسط ۴۰ نفر انجام و به محصول نهایی تبدیل می شود که در این بخش نیز شاهد اشتغال هستیم، لازم به ذکر است مسئله مونتاژ در صنعت الکترونیک امری بدیهی بوده و بسیاری از کمپانی های مشهور تلفن همراه نیز در زمینه تأمین سخت افزار وابسته هستند.

با این شرایط شرکت ارتباط همراه گویا اروند “GLX” از کلیه شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکننده که توان تأمین قطعات موردنیاز این شرکت را دارند دعوت به همکاری می‌نماید.

موضوع دیگر آنکه در مسئله مونتاژ سخت‌افزار سه نکته مهم مطرح و لازم به ذکر است:

نخست: تولید هر قطعه‌ای وابسته به بازار هدف است، یعنی در شرایطی که میزان تقاضا پایین باشد تولید آن قطعه فاقد توجیه اقتصادی است.

دوم: برخی از قطعات را می‌توان در شرایط پایین بودن تقاضا نیز تولید کرد چراکه تولید آن‌ها دارای توجیه اقتصادی است.

سوم: برخی از قطعات در انحصار چند کشور دنیا قرار دارند؛ مانند CPU که در اختیار تعداد انگشت شماری از کشورها است حتی دیگر کشورهای تولیدکننده تلفن همراه نیز تکنولوژی تولید این قطعه را ندارند؛ یا در مثال ساده‌تر باطری لیتیومی است که تنها چند کشور در دنیا این نوع باطری را تولید می‌کنند.

اقدام سرویس اقتصادی آن خبرگزاری در انتشار اکاذیب علیه این شرکت، تخریب و تضعیف این واحد تولیدی آن‌هم در سال “اقتصاد مقاومتی: تولید – اشتغال” که امر رونق تولید و اشتغال مورد تأکید رهبر فرزانه انقلاب اسلامی می باشد اقدامی تأمل‌برانگیز است.

شرکت ارتباط همراه گویا اروند بار دیگر آمادگی خود را برای همکاری با تولیدکنندگان داخلی قطعات تلفن همراه اعلام می‌کند؛ امیدواریم جریانات دغدغه مند درزمینهٔ تولید ملی برای حمایت و کمک به صنایع داخلی فعال شوند؛ GLX در راستای تولید یک تلفن همراه کاملاً ایرانی آمادگی خود را برای همکاری با صنایع و دانشگاه‌ها اعلام می‌کند.

هرچند که ما صاحب‌فکر، ایده و تکنولوژی هستیم اما کشور ما در صنعت تولید تلفن همراه در ابتدای مسیر قرار دارد؛ شرکت ارتباط همراه گویا اروند “GLX” سنگ بنای این صنعت را نهاده و زمینه را برای ورود سایر تولیدکنندگان و نخبگان صنعت الکترونیک فراهم کرده است؛ این شرکت زمینه راه‌اندازی واحدهای تولیدی متعددی را درزمینهٔ قطعه‌سازی به وجود آورده که انتظار آن می‌رود با تلاش و همدلی مردم و دولت این زنجیره تولید برای فتح قله‌های پیشرفت که همان تولید ملی است تشکیل شود.

خوشبختانه با بهره گیری از شعار سال «اقتصاد مقاومتی: تولید – اشتغال» این شرکت اقدام به افزایش نیروی متخصص و تکنسین خود نموده است همچنین در نظر دارد تا به زودی خطوط تولید محصولات دیگری همچون رایانه قابل حمل، نمایشگرهای هوشمند، ماسک های هوشمند و … در این کارخانه راه اندازی نماید که قطعا افزایش ظرفیت اشتغال را به دنبال دارد.

بسیاری از تجار در کشور های مختلف علاقمند دریافت نمایندگی این شرکت هستند چرا که از نمونه محصولات این شرکت در آن کشور ها استقبال شده اما متأسفانه در داخل افرادی فاقد غرور ملی و میهنی هستند، خودباوری ندارند و بجای ترغیب تولیدکننده به تولید، از طرق مختلفی به تضعیف تولیدکننده می پردازند.

شرکت جی‌ال‌ایکس مجموعه کوچکی بود که در ابتدای کار چشم انداز خود را بر تولید ۱۰۰درصد داخلی ترسیم کرد، امروز نیز مجموعه جی‌ال‌ایکس با افتخار اعلام می کند که ما تولیدکننده داخلی هستیم و کالای تولیدی ما تولیدملی و کالای ایرانی است. در این سال ها شرکت ارتباط همراه گویا اروند بار ها میزبان شخصیت های مختلف لشکری و کشوری همچنین اصحاب رسانه و مطبوعات بوده خوشبختانه امسال نیز زمینه برای حضور کاروان های راهیان نور و مهمانان نوروزی نیز در کارخانه جی‌ال‌ایکس فراهم آمد تا از مراحل مختلف فرآیند تولید بازدید کنند؛ این یعنی خودباوری و شفافیت در عملکرد؛ ما با مردم شفاف هستیم و قطعا برای پاسخگویی به آنان نیز آمادگی داریم.

در پایان این شرکت ضمن گلایه‌مندی و ابراز تأسف از اقدام آن خبرگزاری در انتشار گزارش کذب و تخریب آمیز علیه این واحد تولیدی که تنها تولیدکننده بازمانده در صنعت تولید تلفن همراه در کشور است؛ حق هرگونه اقدام قانونی را برای خود محفوظ می‌داند.

روابط عمومی شرکت ارتباط همراه گویا اروند “GLX Mobile”