• پردازنده و سیستم عامل

اسنپدراگون 821 به‌روزترین پردازنده 4 هسته‌ای کوالکام تا قبل از مدل 835 است که به‌تازگی معرفی شده. خوشبختانه شیائومی از این نوع پردازنده در Mi Note 2 استفاده کرده و همین موضوع نشان‌دهنده قدرت بالای پردازنده آن است. Mi Note 2 در دو نسخه مختلف و با ظرفیت‌های متفاوت در بازار موجود است. نسخه 64 گیگابایتی 4 گیگابایت رم دارد و مدل دیگر 128 گیگابایت حافظه داخلی و 6 گیگابایت رم را در خود جای داده است. مدلی که برای بررسی در اختیار ما قرار داشت نسخه 128 گیگابایت بود. این سخت افزار قوی به‌خوبی از عهده اجرای بازی‌های سنگین نظیر آسفالت 8 بدون هیچ‌گونه افت فریم و لگ برمی‌آید. اجرای هم‌زمان چند برنامه نهایتا 2.5 تا 3 گیگابایت از رم را اشغال می‌کند و تقریبا در همه موارد 3 گیگابایت از رم خالی است. سنسور اثر انگشت زیر کلید هوم قرار دارد , خوشبختانه سرعت شناسایی و تشخیص بالایی دارد. تنها ایرادش این است که، مانند گوشی‌های سامسونگ، برای شناسایی انگشت یک‌بار باید کلید هوم را بفشارید تا فعال شود.

شیائومی این گوشی را با اندروید 6 و همراهی رابط کاربری MIUI 8 ارائه کرده است. این رابط کاربری مانند رابط کاربری گوشی‌های هوآوی صفحه جداگانه‌ای برای برنامه‌ها ندارد. رد پای چینی‌ها کاملا در این رابط کاربری مشهود است. این نکته را می‌توان از نرم‌افزارهای چینی روی دستگاه به‌خوبی فهمید. مشکلی که گوشی‌ها و البته لپ‌تاپ شیائومی، که چندی پیش بررسی کردیم، دارند سیستم عامل تک‌زبانه‌شان است. معمولا این گوشی‌ها برای بازارهای خارج چین بهینه‌سازی نمی‌شوند و اکثر فروشندگان، گوشی را با رام تعویض‌شده به شما می‌فروشند. به هر حال این رابط کاربری بسیار ساده است و پس از نصب رام جدید به‌راحتی پاسخگوی کار شماست. نکته‌ای که در گوشی مورد بررسی ما وجود داشت این بود که مارکت گوگل روی آن موجود نبود و خودمان باید اقدام به نصب این برنامه می‌کردیم، ضمن اینکه سایر نرم‌افزارهای گوگل مانند مرورگر کروم که در اکثر گوشی‌های اندرویدی موجود است در Mi Note 2 وجود ندارد. اگر فکر می‌کنید مانند گلکسی نوت سامسونگ امکاناتی برای قسمت‌های کناری صفحه نمایش در نظر گرفته شده است کاملا در اشتباهید. لبه‌های منحنی تنها به زیبایی گوشی کمک می‌کنند و هیچ امکان خاصی برایش وجود ندارد.

شیائومی مانند نوت سامسونگ یک کلید مجازی به نام Quick Ball روی صفحه قرار داده است که با فعال کردن آن امکاناتی چون قفل کردن صفحه، اسکرین شات، دسترسی به تسک منیجر و غیره در اختیارتان قرار می‌گیرد که البته می‌توانید در قسمت تنظیمات میانبرهای دلخواهتان را به آن اضافه کنید. از بهترین امکانات این رابط کاربری گزینه‌های Dual Apps و Dual Spaces هستند. با استفاده از امکان Dual Apps می‌توانید یک نرم‌افزار را به‌صورت دو نرم‌افزار کاملا مجزا درآورید. به‌عنوان مثال می‌توانید روی گوشی دو تلگرام جداگانه فعال داشته باشید. گزینه دیگر هم Dual Spaces نام دارد که با استفاده از آن می‌توانید یک گوشی داشته باشید با دو محیط کار! می‌توانید برای هر محیط کاری نرم‌افزارهای جداگانه نصب کنید و به‌راحتی و در چند ثانیه از یک محیط کاری به محیط کاری دیگر سوییچ کنید. ناگفته نماند که یکی از بدترین قسمت‌های رابط کاربری کیبورد آن است و بهتر است در همان ابتدای کار به فکر کیبورد جایگزین باشید.